Flytande Kulturbärare av Ida Bentinger & Jasmine Cederqvist för (X)sites Sjuhäradsrundan 2021. Foto: Emma Ekstrand / Ekstrand Media.

Flytande Kulturbärare
av Ida Bentinger & Jasmine Cederqvist

Till höger om Vegby camping, Vegby, Ulricehamn
Verk visas 22 juni – 7 november

Med virkduken som kulturbärare har konstnärerna gestaltat platsen, Vegbys anrika textila arv. Flytandes på Sämsjöns vattenyta påminner den oss om vattnets betydelse för liv och kretslopp. Likt en symbol som väver samman historiens materiella och immateriella spår, de övergivna textilindustrilokalerna och den kunskap som gått förlorad. Tråden som väver ihop dåtid, nutid och framtid är oändlig och mönstret fortsätter att expandera.
 Lyssna på konstnärernas beskrivning av verket här >

Hitta verket

Klicka på kartan för att se vägbeskrivning och exakt placering för landart-verket i Vegby, Ulricehamns kommun.

Plats: Till höger om Vegby camping, Vegby, Ulricehamn

GPS: 57.677312, 13.374848

Verket ligger längs cykel- och vandringsleden Sjuhäradsrundan. Läs mer om den natursköna Sjuhäradsrundan >

cykelledesjuharadsrundan

Fotografier Flytande Kulturbärare

Fotografier: Emma Ekstrand / Ekstrand Media.

Om Ida Bentinger

Ida Bentingers konstnärliga praktik rör sig från måleri, skulptur, installation till offentliga uppdrag. Hon började tidigt att arbeta som dekormålade, attributmakare samt scenograf och det är därifrån hon har sitt stora materialintresse och varifrån tekniken bakom materialen kommer. Även om Bentinger som konstnär har sin egen stil, har hon formats av att arbeta med uppdrag inom teater/ museum och film där beställaren är med och bestämmer ramen och teman. Detta sporrar hennes kreativitet och ger henne inspiration.

www.idabentinger.com

Om Jasmine Cederqvist

Jasmine Cederqvist arbetar huvudsakligen med landskapskonst, land art, måleri, fotografi och performance. Hon rör sig mellan konstnärliga och vetenskapliga sätt att uppfatta världen, och tittar på den genom två linser samtidigt. Hon har en MSCI i biologi från Lunds universitet. Centralt för hennes konstnärliga praktik är ett holistiskt förhållningssätt till natur, landskap och levande arter. Hon undersöker och utmanar också hur vi människor uppfattar vad vi kallar naturen och hur perspektiv och perception förändrar hur vi uppfattar oss själva och världen runt oss. Detta gör hon från en tvärvetenskaplig synvinkel, som kombinerar konst, vetenskap, djupekologi, filosofi och poesi.

www.jasminecederqvist.se